zondag 28 september 2014

Yale

Yale in New Haven was vandaag onze bestemming..
Er bestaat de mogelijkheid om een tour te doen op (over?) de campus en Hetty wilde dit erg graag doen. Internet leerde dat op zondag de tour om 13.30 uur begint.
De reistijd tussen Cape Cod en New Haven is netto 3,5 uur dus iedereen begrijpt dat we vroeg op moesten. Ons plan om lekker te ontbijten bij Louis viel in het spreekwoordelijke water, Louis neemt het niet zo nauw met openingstijden. Helaas en dus zonder ontbijt de weg op. Een hele mooie zonnige zondag zonder al te veel verkeer dus ruim op tijd bij het visitors centre..
Onderweg nog een ontbijt gescoord bij MacD..de eerste in 3 weken en rijden maakt hongerig (en slaperig:-)) dus bij Starbucks een Iced Lemmon slice gescoord.

De gebouwen van Yale zijn erg mooi en onze gids, Chris, wist veel en erg enthousiast te vertellen over New Haven en Yale (maar ja wat wil je, hij is de gids)
Zomaar wat foto's;
Hieronder een bibliotheek gemaakt van marmer uit Vermont. Het marmer heeft een bepaalde dikte waardoor het nog licht doorlaat, moet binnen erg mooi zijn maar de bieb is dicht op zondag..Jammer!

Een andere bibliotheek was wel open en daar zijn we binnen geweest...Lijkt op een Kathedraal en dat klopt, de architect had nog de ambitie ooit een kathedraal te bouwen en had te tekening al klaar. Toen Yale hem vroeg een bieb te bouwen heeft hij deze tekeningen hernoemd en hoppa, een bieb voor Yale.

Deze bibliotheek is ook op zondag vol in gebruik!


Er was voor het vertrek wel enige twijfel geweest of we wel moesten gaan "haasten" maar naar zou blijken hebben we een erg leuke middag gehad!

Na het hotel betrokken te hebben terug de stad in om te eten. Zijn uiteindelijk bij een mexicaan beland, en het eten was oké maar meer ook niet.
Om een zoet mondje te halen nog bij een Starbucks geweest en die zat helemaal vol met Yale studenten en hun MacBooks. Leuk om te zien en mee te maken, in he midden van een lange leestafel waren nog 4 plekken waar dus 4 oudere jongeren plaatsnamen...benieuwd wat ze gedacht hebben?
Morgen de laatste rit naar Brooklyn. Ritje van ongeveer 2 uur. Ons appartement is pas om 15.00 beschikbaar maar gelukkig kunnen we de bagage wel al uitladen. We willen nog graag boodschappen doen bij Fairway Market. Hier zijn R&S al eerder geweest om wat te drinken te halen op hun fietstocht naar Coney Island en ze moeten een terras hebben met zicht op het Statue of Liberty. (tip van het Alles Amerika forum..Dan zal het wel tijd zijn om de auto weg te brengen, die hebben we in NYC niet meer nodig

Geen opmerkingen:

Een reactie posten