maandag 22 september 2014

De White Mountains, dag 1

Gisteren een wel erg korte blog, mochten we volgers hebben, sorry daarvoor..
Onderstaande foto is genomen vanaf de veranda van het hotel. Wat je ziet is de mainstreet van Lake Placid. LP ligt hartje Adirondacks. De weg hiernaar toe gaat dwars door de mooie natuur. Helaas zijn we net iets te vroeg voor de echte kleuren van de Indian Summer maar voor ons is het echt goed genoeg. Echt geweldig om te zien en dat terwijl we de hele dag in de regen hebben gereden..
De kleuren

In Lake Placid is er ooit iets gedaan met wintersport of zoiets en daarom stond deze mijnheer in het dorp.
Omdat we er een gewoonte van maken onze koppen hierin te steken nu dus ook gedaan...Robbie vertelde later dat 5 keer goud winnen best vermoeiend is:-)
LP ligt aan een meer en we hadden onze zinnen gezet op een diner met Lake view...Dat is gelukt, en hoe. Aan de meer zijde van de diner was de hele achtermuur open en voorzien van een enorme hor. We zaten dus bijna buiten met een onwerkelijk uitzicht. Foto's hebben we niet, die zijn allemaal erg slecht omdat de hor zich niet makkelijk laat fotograferen:-(
Naast het uitzicht was ook het eten super...Een geweldige avond die we hebben afgesloten met een wandeling naar de kamers door de letterlijk stromende regen...


Bij het ochtend gloren was er nog steeds regen en zijn we direct richting de White Mountains gereden. Veel van LP hebben we dus niet gezien, wel weer heel veel mooie natuur (met de bijbehorende roadkill).
We hebben de ferry genomen die Champain Lake oversteekt. Een kleine veer, vergelijkbaar met het pontje bij Maassluis.

Op de ferry met zicht op Vermont
De ferry steekt over van de staat New York naar Vermont.
Vermont is beroemd om o.a. een ijsje. En ook hier de "maak jezelf belachelijk" foto momenten en ach, waarom niet...
Lekker stel toch?

Hier bij B&J hebben we de factory tour gedaan. Een half uurtje is goed genoeg en we hebben het leuk gevonden. Aan het eind van de tour een kleine product confrontatie die de mond net genoeg plaagt om ook nog een ijsje te kopen. Na het ijsje hebben we de tocht richting de White Mountains aangevangen en zitten we nu echt midden in de WM in een motel waar we 2 nachten blijven. We hebben net gegeten en waar we voor het eten nog geen programma hadden voor morgen hebben we dat inmiddels wel..Onze serveerster was erg behulpzaam (ook na de rekening met de tip) en hebben we net afgesproken om morgen niet onwijs vroeg op te staan. 
Tot nu toe is het echt allemaal geweldig en vliegt de tijd. De indrukken en emoties zijn overweldigend en soms weten we niet welke dag het is, wat we "gisteren" gegeten of gedaan hebben. Gelukkig hebben we de foto's nog..
1 opmerking: