dinsdag 16 september 2014

Ricketts Glen State park

Plaatje he?


Op een roadtrip weet je dat je veel en vaak moet uit en inpakken maar dit hotel was wel erg top. Lekkere kamers met een goede douche en ook een goed ontbijt buffet. Bij het wakker worden zag je dat het geregend had in de nacht en was het nog wat frisjes maar de zon kwam al door bij het vertrek...en die zon zou ons niet meer in de steek laten de rest van de dag.
Vandaag wat vroeger op gestaan dan eerdere dagen. Sommigen uit de groep hebben wel wat tegen gesputterd hoor maar de reisleider gaf geen krimp!
De reden van het wat vroegere opstaan is een hike in Ricketts Glen , onderweg naar Watkins Glen. Met Google als zoek vriend en het Amerika forum als adviesteam is deze hike een hike die we "moeten doen".
Onderweg zijn we gestopt bij zomaar een shopping plek onderweg. We zijn de Star Star Super Bakery binnengestapt en aan de praat geraakt met de eigenaar en zijn vrouw, Charles en Winnie. Waar we vandaan komen, Holland, dus heb jet over voetbal en wat denk je, begint hij over Gullit en van Basten..Hij heeft Gullit ontmoet toen hij in NY speelde..Wij hadden vers van de pers nieuws over Marco, Marco als je dit leest, sterkte uit Dallas PA.

Na een rit van 1,1/2 uur bij het park aangekomen. Daar was dus geen kip bij het info centrum en kregen we een standaard roffel van de parkwacht bij een map van de hike, helemaal compleet met marker ( een oranje ) die als een dolle over de kaart ging en de aanwijzing compleet maakt. De wandeling is 3,5 mile en kent 1000ft hoogte verschil. Een pittige hike dus. Alles bij elkaar krijg je onderweg tig watervallen (precies weten? foto kijken en tellen) van verschillende hoogtes. Heel erg leuk om te doen en mooi ook, en eerlijk is eerlijk ook soms een tikkeltje eng en zeker ook vermoeiend, we hebben we toch een dikke 2 uur (beter is kleine 3) over gedaan. We zijn onderweg hooguit 20 andere mensen tegen gekomen dus lekker rustig.
We zijn nu net ingecheckt in ons hotel in Bath, een 1/2 uurtje van Watkins Glen waar ze weten dat ze populair zijn en de prijzen dus overeenkomstig zijn
Hieronder nog wat foto's.....de echte waterval komt overmorgen maar morgen ook nog een "must-do" in Watkins Glen..... Nu eerst ff douchen en een hapje:-)
Een waterval:)
Shampoo vergeten:)

Een watervalletje:)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten