vrijdag 26 september 2014

Whales

Vanochtend voor de zekerheid even gebeld met Captain Bill, of de tocht van vandaag doorgaat. Ja was het antwoord, alleen vroeger dan op de site staat. Niet om 11.00 uur maar om 10.00 uur.
Oh Ja, en het verzamelen is om 09.30! Het was toen ongeveer 08.30 en een kleine oeps was niet te onderdrukken, haasten dus.
R&H zaten al in de startblokken maar R&S hadden nog een ontplofte koffer. FF paniek in de tent maar dat was maar van korte duur. Een strakke inpak actie maakte dat we om 09.00 al tickets hadden en onze dagelijks toegestane portie suiker al op hadden bij de Dunkin Donuts (die zit dus werkelijk echt overal!!)
We zaten op een grote boot waar 75 passagiers op kunnen maar dat aantal was er vandaag gelukkig niet. Eenmaal op zee waren we blij met onze windjasjes want fris was het. Wel een lekker zonnetje maar met de wind best ff guur soms.
We hebben op meerdere momenten idd walvissen gespot. Rikkie heeft met de GoPro gefilmd maar die ligt in de auto dus dat wordt een andere keer. Deze foto is van de Iphone en geeft een goede indruk.


De tocht duurde een dikke 4 uur en daarmee vervloog de hoop om de spits van Boston te vermijden.
We hebben dik in de file gestaan maar met Boston als Skyline en hun 5 baans tunnel als route wel leuk om mee te maken.
Ook hier heb je de "baan wisselaars"  die de snelste weg zoeken door de file. Wij hadden een rustige mijnheer een lange tijd bij ons in de buurt, een witte Range Rover. Waar de spitsstrook begon, dit is een rijstrook met links en rechts een meter hoge betonnen wegafscheiding, hebben wij die gekozen omdat we met zijn 4'n zijn. Hij was alleen en bleef op de highway. We gingen als een kogel langs de file......maar Robbie had nog niet gezegd dat er op deze spitsstrook helemaal niets mis mocht gaan omdat je dan geen kant op kan, of we stonden stil. De spitsstrook stond muurvast en mensen stonden naast hun auto. Rechts gingen ze ons inmiddels met een noodgang voorbij, ook onze witte RR als marker was ons al voorbij gekomen. Verkeerde baan gekozen...zou je denken.
Inmiddels hingen de nieuws helikopters boven de weg..


Toen we eenmaal weer reden kregen we dit plaatje. Hoezo "verkeerde baan"? en we hebben elkaar eens aangekeken en gezegd, stel nu dat we niet voor de spitstrook hadden gekozen?


Toen de file eenmaal voorij was moesten we nog 1,5 uur naar Dennisport waar ons hotel , de Old Landing, ligt.
Zeezicht was ons beloofd en zeezicht hebben we!
De eigenaar spreekt Nederlands (hij heeft in Willemstad gewoond) en was blij met Nederlandse gasten. Eerlijk gezegd denken we dat hij blij is met elke gast want het is behoorlijk rustig.
Zojuist ff in het dorp gegeten en een ijsje genomen bij de plaatselijke ijssalon. Alles home made, was lekker. Nu vroeg naar bed en morgen fietsen...Zin in!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten