dinsdag 14 januari 2014

De overnachtingen....

Washington AirBnB
We hebben tot op heden alleen nog maar ervaring met Hotels en heel af en toe een Bed&Breakfast. Daar gaan we een ervaring aan toevoegen. We hebben in Washington en in New York een z.g. AirBnB besproken. Je huurt van een particulier een kamer, etage of huis. AirBnB is de tussenpersoon die je garantie moet bieden in het geval er wat mis gaat. Grote voordeel is natuurlijk dat de prijzen beter zijn dan hotels maar ook dat we nu een "eigen" keuken en living hebben. Bij het selecteren in de filters aangegeven dat we 2 slaapkamer willen en de locatie niet willen delen met de eigenaar of anderen. Als je ervoor kiest om hier minder eisen te stellen komen er nog betere prijzen binnen het bereik. Als je jong bent en mogelijk minder te besteden is dit echt een top manier om toch dit soort reizen te kunnen maken hoor.
In Washington is het dit geworden (https://www.airbnb.com/rooms/386546). Een basement in NE Washington bij Erik en Dwylene. Een enorme berg aan goede recensies en bij de eerste mailing al direct een goed gevoel gekregen..dus hoppa, besproken. We blijven hier 4 nachten en met zijn 4'n betalen we net geen 600 euro...kom daar maar eens om in een hotel.
Een wel overwogen gok zou je het kunnen noemen. Maar op het forum lees je niets slechts over het concept AirBnB dus waarom niet.

Brooklyn AirBnB
Sterker nog, het voelt zo goed dat we in NY afsluiten met ook een AirBnB. Verwend als we altijd zijn hadden we het standpunt dat als we in NY zijn we ook op Manhattan willen verblijven......
Gedachte erachter, als je uit je hotel stapt sta je gelijk midden in de actie. Beetje achterhaald en misplaatst, zou betekenen dat er in Brooklyn geen actie is. Op het forum (ja ja, Rik komt er vaak) is een fanatiek Brooklyn promotor en heeft ons overtuigd dat we Brooklyn echt moeten proberen. Laatste keer in NYC hebben we Brooklyn doorkruist op de fiets naar Coney Island dus we waren echt wel zo overgehaald. We hebben nu een huis gekozen met minder recensies maar wel een erg vette plek. Check deze link maar, en je zal het snappen (https://www.airbnb.com/rooms/1806378)
Dit huis kost ons ongeveer 700 euro voor 4 nachten. Gemiddelde prijs per nacht in een hotel op Manhattan zit tussen de 150 en 200 euro..We blijven natuurlijk wel "dutchies"
Brooklyn vs Manhattan
En een plaatje waar in Brooklyn we ongeveer zitten. De metro is vlak bij en met een ritje van 20 minuten zit je op Time Square. Een wandeling via de Brooklyn Bridge naar b.v. de Freedom Tower is een uur. Nu klinkt dat als een makkie...Ben benieuwd hoe dat klinkt als we al een dag of wat door Manhattan hebben gesjokt..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten